ACASA_ ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR.206

DSC03271

SCOALA GIMNAZIALA NR. 206

DEVIZA ŞCOLII

Oferta educatională a școlii este generoasă și atent concepută în așa fel încât procesul instructiv – educativ să fie centrat pe elev și să respecte particularităţile de vârstă, interesele şi aptitudinile elevilor.

Activitatea managerială, dinamica și creatoare, asigură o bună desfășurare a activității didactice, o bună gestionare a resurselor umane și materiale și crează un climat propice dezvoltării personalității elevilor noștri

Activităţile extracurriculare completeaza continutul instruirii si educatiei si sunt organizate in functie de interesele elevilor, avand o influenta benefica in dezvoltarea copiilor si un continut stiintific, cultural-artistic, umanitar, ecologic, moral-civic, tehnico-aplicativ, turistic, sportiv, precum si caracter recreativ.

Şcoala Gimnazială  nr. 206 este situată în sectorul 6 al Municipiului Bucureşti în cartierul Drumul Taberei, zona de sud-vest a Municipiului Bucureşti. Denumirea cartierului este legată de trecutul acestor locuri unde în timpul Revoluţiei de la 1821 Denumirea cartierului Drumul Taberei este legată de trecutul acestor locuri unde în timpul Revoluţiei de la 1821, Tudor Vladimirescu şi-a stabilit tabara de panduri. Acest cartier prezintă o dezvoltare continuă având deja un Mall (Plaza România), iar al doilea (Cotroceni Park) este în construcţie. Un dezavantaj al zonei îl reprezintă lipsa transportului în comun subteran.

Elevii şcolii provin dintr-o mare diversitate de medii sociale şi economice, majoritatea provenind din zona Valea Ialomiţei situată la periferia cartierului Drumul Taberei.

În prezent, clădirea şcolii formată din parter+ 3 etaje şi sală polivalentă, cu fonduri BEI, sală de sport reabilitate si reamenajate cu fonduri BEI .

Şcoala a fost înfiinţată în anul 1980, funcţionând, mai întâi în trei schimburi, iar din 1992 în două schimburi până în prezent( între 2008-2010 şcoala a funcţionat într-un singur schimb).

VIZIUNEA ŞCOLII

“Grija pentru copil şi pentru destinul lui trebuie să constituie întotdeauna interesul principal al tuturor eforturilor. Nu uitaţi asta niciodată în mijlocul diagramelor şi ecuaţiilor voastre. Imperativul moral este cel mai preţios bun al umanităţii”  (Albert Einstein)

Misiunea şcolii

Misiunea Şcolii Gimnazială nr. 206 este cunoaşterea, înţelegerea şi satisfacerea integrală a nevoilor de dezvoltare ale fiecărui elev, pentru a  se realiza dobândirea de către aceştia a competenţelor de bază incluse în concluziile  Consiliului European de la Lisabona (paragraful 26): deprinderile în domeniul tehnologiei informatice, limbilor străine, cultura tehnologică, spiritul antreprenorial şi competenţele sociale.

Deviza noastră:      „Fiecare copil contează!”

                           „Every child matters!”

 

 

sticker-auto-floare-ornamentala-1

 

sticker-auto-floare-ornamentala-1

Theme customized by Anonim